12. epizód: Néha minden sikerül

Azért van az úgy, hogy úgy van. Mármint kellenek olyan napok is, amikor minden sikerül. Amikor eltűnnek a rosszakarók, eltűnnek a rosszakaróink csatlósai, és egyáltalán: elkezd gurulni az élet. Főleg, ha az embernek még a munkahelye is gurul.

Leszűrtük a tanulságot, és elkezdtünk felkészülni a még váratlan rossz történésekre is. Ede azonban elgondolkodott. Valójában mit is jelent, hogy gurul az élet?
– Drága tesóm rájöttem, hogy ha gurul az élet, akkor is vannak bukkanók, mert különben hogyan is vennénk észre, hogy gurul? Most ugyan az első csapda után, hamar felálltunk, és inkább csak pozitív fuvallatok jönnek, de a lényeg, hogy összetartsunk. Papa is ezért mondta, hogy mindegy, hogy mit, de együtt. Vajon mi is leszünk egyszer ilyen bölcsek?
Amikor az ellenőrök elmentek, erős felindulásból úgy döntöttünk, hogy a mellettünk kitartó vendégeinket meghívjuk egy pofa sörre. Nagypapi mindig azt szokta mondani, ha bajod van, azt viseld el és old meg egyedül, ha van okod örömre, akkor azt oszd meg másokkal is. Mi pont ezt tettük.
Soron következő helyszínünk Révfülöp volt, amit persze, mint a többit is, Eliza szervezett le. És ami ráadás volt, elintézte, hogy legyen egy TV beszélgetés velünk. Erre az utóbbira nem tett ígéretet, de azt mondta, szerinte menni fog. Számunkra ez már felért egy fél ígérettel.
A program, egy egész napos balatoni vitorlástalálkozó és verseny volt, amelynek még egy esti rock ’n roll koncert is része volt. Ami táncot jelent és sok éhes és szomjas embert.
– Helló skacok! Vártatok már igaz? Látom én, nem kell tagadnotok.
– Szia Peti pajti, hát veled mi a helyzet? Nem úgy volt, hogy csak két hét múlva találkozunk?
– Persze, persze, de mit tegyek, ha sokkal jobb vagyok, mint én magam is gondolnám. Van egy hatalmas csomagom a számotokra, úgyhogy gyertek csak pakolni.
– Hát ezt hogyan tudtad elintézni ilyen gyorsan? Ez valóban csúcsteljesítmény. A végén még igazi rendes csapattag leszel.
– Hogy-hogy? Talán már nem vagyok az? Visszavihetem, ha akarjátok. De nem a dicsőség a lényeg, hanem a barátság. A mai naptól a saját sörötöket fogjátok a vendégeknek kiadni. Én már teszteltem, szuper pilzeni és látjátok: Bölcsesséfek. És az íze tökéletes, majd sírva könyörögnek a receptért a sörfőzdék. De abban már én is benne akarok lenni.
– Nincs mese, ez egy igazán nagy lépés. Ha holnap lesz TV interjú, akkor oda is visszük. De ezt még Elizával pontosítani kell. Tényleg, hol vannak a lányok?
– Ti csak készüljetek skacok, én megkeresem őket. De a sört dugjátok el, hadd lepődjenek meg. Főleg, hogy 7,5 %-os, ami nagyon ütős lesz. Nemcsak ők fogják imádni, hanem a bulizók is.
Mire a lányok előkerültek, mi már teljesen előkészültünk a holnapra, de amikor megjöttek azonnal észrevették, hogy itt valami nem stimmel.
– Na elő a titokkal, tudjátok, mi nők vagyunk, jobb, ha elmondjátok, mert ha nekünk kell rájönni, az sokba kerülhet még nektek.
– Most elbizonytalanodtunk, igaz Ede? Szerintem álljuk a kihívásokat.
– Mit csináltok? Még mindig a titokról van szó? Vagy mit is álltok? Vagy már kitegyünk egy 18-as karikát, hogy kiderüljön mi is, ami áll?
– Na, Anti vegyük inkább elő!
– Itt, mindenki előtt? A lányok talán már régi spanok, de sok itt még az ismeretlen. Na de legyen úgy, hogy úgy legyen. Vegyük.
És azzal mindketten kitettünk két-két üveg sört a pultra. Elsőre a lányok, mintha csalódottak lettek volna, de amikor felismerték, hogy miről is van szó, azonnal elveszítették a szigorúságuk ráncait. Még jó, hogy csak azt.
– Hát ez micsoda és hogy került ide?
– Nos ez én voltam, hogy végre rám is büszkék legyetek lányok.
– Petikém ez tuti meló volt. Akarom tudni, hogy sikerült ilyen gyorsan?
– Inkább bontsunk és igyunk. A részleteket majd később, ha még állni fogtok.
Láttam, ahogy Eliza és Noémi szeme kikerekedik Peti beszólásától.
– Na már megint… Sose fogjátok ezt abbahagyni?
– Mi? Sose.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Igen
No Thanks