10. epizód: Csoda

Mindig azt vallottam, hogy ha valakit, valami hatalmas csalódás ér, akkor sokáig nem hisz majd a csodákban. Hatalmas csalódás alatt azt értem, hogy az életet alapjaiban befolyásoló csalódás. Szerintem egy házasság előtti hasraesés az pont ilyen. Ha nem hiszed, akkor… Nos nem mondom, hogy próbáld ki, pontosabban tanulj az én esetemből, mert lelkileg, érzelmileg jobban kifizetődik. Neked. Én már koppantam.

Szóval nem vártam, nem számítottam, nem reméltem, mégis csoda történt. Olyan csoda, amikről az előzőekben olvashattál. Most itt állunk egy teljesen kész jövő kapujában. Komoly lehetőségekkel, jó emberekkel, tapasztalattal és hatalmas lelkesedéssel. Még Mohó sem tudta megtörni a lendületünket. Ma lesz az indulás előtti utolsó csapat-összetartás, majd startolnak a „Bölcsesséfek”. Most úgy tervezzük, hogy senki sem állíthat meg minket.

– Sziasztok fiúk! Kész a vacsi? Vagy ez is amolyan teszt kajálás lesz?

– Ez egy jó értelemben vett búcsúvacsora lesz. Olyan, amilyet a truck vendégei sem kapnak majd, de nektek szuper szerencsétek van, mert megtapasztalhatjátok, hogy milyen az, amikor egy séf a legjobb barátainak főz.

– Jó szöveg egy bőbeszédű séftől, aki mostantól a dumájából is fog élni. Na de nézzük a menüt.

– Sziasztok skacok! Csak nem nélkülem akartátok elkezdeni? Ugye nem? Mert rögtön nem mondom el a szerintem legnagyobb mai híremet. Olyan hatalmas hírem van, hogy eldobjátok a fakanalatokat.

Ha lehet azt mondani, akkor négyen egyszerre néztünk egymásra, majd minden szem (és fül) Petire szegeződött, aki annyira megszeppent a hirtelen jött és nem várt figyelemtől, hogy valami érthetetlen dadogásba kezdet.

– Naa, szóval az a nagy hírem, az a hírem, hogy hú nagyon nagy, csak hol is kezdjem, hogy ne is szóljatok közbe. Na végre, hogy csendben vagytok.

– Na gyerünk már – ezt már Eliza ellentmondást nem tűrő hanglejtéssel mondta, amitől Peti dadogása azonnal elmúlt.

– No skacok, csak egy szavatokba kerül, és pár hét múlva saját sörötök lesz, mondjuk a Bölcsesséfek Pilseni dumasör.

– Hoppá, ez valóban nagyon ütős. És mit kellene tennünk ezért?

– Semmit, csak mondjatok rá igent. A többit intézem. Na, mit szóltok?

– Naná, hogy igen.

– Ok, ok, akkor erre igyunk és együnk végre.

Még az este folyamán kiderült, hogy a truck a következő hetekben szinte teljesen le van kötve, sőt ígéret van arra is, hogy a spéci menü miatt az egyik helyi balatoni TV is meglátogat minket. Most már csak rajtunk a sor, hiszen egy ilyen üzletben ezeken kívül van még pár fontos dolog. Hadd mondjak kettőt: mosoly és szív. Ha ez megvan, akkor a vendég már biztosan velünk lesz. Persze a jó kaja nem akadály.

– Na látom, megint nagyon mélyen vagy, szólalt meg Eliza.

– Valójában arra gondoltam, hogy pár hete úgy kellett összeszednem a maradék önbecsülésemet, most pedig startra kész a vállalkozásunk, amelynek jövője egy ilyen csapattal nem lehet kétséges.

– Ha tudnád, hogy Noéminek milyen ötlete van, akkor várnál még az eredmények értékelésével. De ezt mondja el inkább ő.

– Nincs semmi különös, csak van egy részben tanult hobbim. Ez pedig a fotózás, videózás. Arra gondoltam, hogy a most elstartoló mozgó éttermünk minden lépését, állomását dokumentálom, és közkinccsé fogom tenni a közösségi felületeken, és időről-időre készíteni fogok az elkészült anyagokból kisebb filmeket. Amolyan Roadmovie. Olyan, amilyen nincs senkinek, és leghamarabb nekünk lesz. Na mit szóltok?

– Hát ez fantasztikus, sőt: szédületes, káprázatos, óriási és persze csodálatos.

– Így-így. És nekem erről az jut eszembe, hogy…

– Pillanat Ede, most előbb igyunk egyet Noémi ötletére, majd Petire, és végül mindannyiunkra. Papi azt mondaná, hogy ha egy üzlet beindul… Pedig még be sem indultunk.

– Csak nehogy úgy legyen, mint a fociválogatottal legutóbb, akik gyenge kezdés után erősen visszaestek. Persze ez csak vicc, mert a mi kezdésünk már most nagyon erős.

Az elején azzal kezdtem, hogy vajon a csalódás és a csoda milyen viszonyban is állhatnak egymással? És ez szerintem nem a hepe-hupa mélyebb értelmű átgondolása, hanem a szeretet igazi ereje. Hinni kell abban, hogy ha kétségeid vannak, ha úgy érzed, hogy minden összefogott ellened és szinte senki sincs, amire számíthatnál, akkor jusson eszedbe a mi eddigi történetünk. A siker nem maradhat el. Látni fogod, mert bemutatjuk neked, hogy soha nem vagy egyedül, csak nézz körül.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Igen
No Thanks